maanantai 30. heinäkuuta 2012

One-legged Hooker

Yli viikko ilman kiipeilyä oli taas liikaa. Moisseenvaaraan oli mahdollisuus lähteä Heikin kanssa, vaikkakin säätiedot lupaili kosteampaa keliä. Mutta kyty kivelle oli, joten pakkohan se oli lähteä. Ja olihan sentään viimeinen lomapäivä! Kuuman ja hikisen lähestymisen jälkeen kerkesin lähettään Pate ja Kissa reitin. Olin yläköysitellyt linjaa viime kesänä, siis ennen pultteja. Ja nythän noita pultteja on. Eikä ole liian isoja välejä, sen voi luvata. Eli hyvä linja aloittelevalle liidaajalle (kuten minä!). Ja eipä ollut yllätys, että vettehän se rupesi satamaan kun Heikki kerkesi pari pulttiväliä kiivetä. Eikun alas. Sateen loputtua kävin jatkoni, kiipeämällä jatkoista vetäen.

Koska oma projektini on katon alla, siirryttiin sinne. Alku oli hieman märkä, mutta sen verran helppoa että kyllä sen uskaltaa kiivetä. Ja eikun taas kiilaa ja pari camua halkeamaan, ja oltiin katon alla. Siitä poikkaria ja eiköhän se ollut siinä. Vaikka tuossa taannoin mietin useita variaatioita reitille, eiköhän se yksinkertaisin ole se paras. Eli jätän katonylitysvariaatiot sporttireittiin, jos sellainen tulee tehtyä. Mutta tälle reitille pitää yläankkuripultit laittaa katon alle. On siinä hyvä sitten träditellä, vaikka vesisateessa. Reitille nimeksi annoin One-legged Hooker, kallion muodosta ja Titanic-elokuvasta inspiroituneena.

Kalliokin oli kerennyt kuivua sen verran, että uskaltauduin kokeilla Itsehillintää. Hyvinhän se meni, kun sitäkin olin yläköysitellyt ennen pulttausta. Loppuun vielä vetäisin Koulutie trädireitin. Ja yllätyin kyllä reitin hienoudesta. Ennakkoluulot kun oli jostain helposta rännikönyämisestä. Ja kauhean vaikehan se ei ole, mutta siitä löytyi luonnetta. Eli uusia reittejä tuli kiivettyä tälleen sunnuntain sadepäivälle useampikin. Nyt onkin tullut vedettyä tätä vitosta sen verran paljon, että olisi aika siirtyä projektoimaan vaikeampia reittejä. Kiipeilykunto vaan pitäis taas jostain etsiä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti