maanantai 19. maaliskuuta 2012

Etsivä löytää

Lomaviikko menossa ja olen Lieksassa käymässä. No arvelin pyhittää päivän lumikenkeilyyn. Ja jotta hommassa olisi jotain järkeä, lähdin etsimään kiipeilypaikkoja. Ensimmäisenä suuntasin kohti Mätäsvaaraa, jossa jo viime keväänä yhden kallion juurella kävin kaverin kanssa kastelemassa kengät. No samalla reissulla näin junaradalle louhitun kallion, joten arvelin nyt käydä sitä katsomassa. Ja mitä sieltä löytyikään, todella hienoja jääputouksia. Korkeutta varmaan 15 metriä ja jää huippukuntoista. Katotaan, joutuuko vielä jääkiipeilyä harrastamaan tälle talvea.

Putouksia on useita.

On ruskeetakin jäätä.

Tässä ehkä helpompi.

Tässä tätä jäätä sit on.

Ice ice baby!

Täällä vois kiivetä jäätä, mixtaa, drytoolia...

No sitten kävin vielä sillä luonnonkalliolla tarpomassa. No ei se enää näyttänytkään kovin hyvältä. Eli ei ainakaan sporttireittejä sinne. Ehkä jotain tekno- tai trädiharjoitusta siellä vois tehä. No sitten siirryin 10 km autolla toiseen paikkaan. Metukkaleipää ja kahvia koneeseen ja eikun hangelle. Nyt oli tarkoitus etsiä bouldereita. Kartta lupaili hyvät mestat, toistakymmentä T-kirjainta oli laitettu kartalle väärinpäin. Ja eikun katsastamaan. Joskus kymmenen pikkulohkareen jälkeen arvelin että turhaa hommaa, ei täältä mitään kiivettävää löydy. Lähdin ylittämään erästä suota ja katselin vähän takaisinpäin, jotain harmaata siellä näkyy keskellä rinnettä. No pakko kait se on tsekata ja eikun takaisinpäin. Ja löytyihän sieltä lohkare. Todella hieno murikka. Suomalaisittain varmaankin highball, joku 5m korkea hänkki. Muiltakin sivuilta löytyi pienempiä hänkkipyllistyspaikkoja.


Se on hänkki ja pienillä otteilla.

Keskilinja on minun projekti, greidi varmasti seiskaa.

Sanoinko jo että se on hänkki?

Tätä pitää kyl viimeistään kesälomilla ruveta putsaamaan. Kiipeämiseen kyl tarvitaan pari pädiä ja hyvä spottaaja. Pikkasen kaukana tämä kyllä on, 130 km joensuusta. Eli ei kyllä iltasin töitten jälkeen tälle mestalle mennä.


2 kommenttia:

  1. Moro. Ootko käyny täällä tänä talvena? Hienoja putouksia vois viikonloppuna käydä tsekkaamassa..
    T. Jussi Kuopiosta

    VastaaPoista
  2. En oo käyny tänä talvena. Ensi viikonloppuna ei oikein itellekään käy.

    VastaaPoista