maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kotihalkeema

Crack machine a.k.a jammikone a.k.a halkeamasimulaattori a.k.a pain machine. Halkeamakiipeilyn saloihin täällä Pohjois-Karjalan perukoilla on aika hankala päästä luonnollisten halkeamareittien vähyydestä johtuen. Kuitenkin tuota trädikiipelijöiden perustaitoa olisi hyvä jollain tavalla kehittää ja treenata. Niinpä nyt joudutaan turvautumaan puutavaraan ja rakentamaan halkeama itse. Kotiseinän toiseen kanttiin pari lankkua, vähän kierretankoa ja pari mutteria. Se on siinä. Rakentamiseen hukattu aika on parin tunnin luokkaa, eli mistään ihmeellisyydestä ei ole kyse. Kierretangoilla saadaan kuitenkin halkeman leveydestä säädettävä. Säätöalue on sormihalkeamasta kokovartalojammaukseen, eli noin 2cm ... 30cm. Lisäksi halkeaman voi kääntää negatiiviseksi, kun kiipeilyseinä on säädettävä. Toki positiivinen halkeama olisi mukava todelliseen kiipeilyyn treenamisen kannalta. Korkeushan tässä on 2,5 m luokkaa, joten montaa muuvia ei pysty tekemään yhteen suuntaan.

Vaikeeta näyttää olevan.
Konstruktio.
Ilman teippii ei pysty.
Training center.
Tekniikoita en tässä käy läpi, kun en niitä oikein itsekään hallitse. Treenimetodi tällä hetkellä on että aloitan pienestä halkeamasta. Kiipeän halkeaman esim. kolme kertaa ja kasvatan halkeamaa pari senttiä kerrallaan about nyrkkihalkeaman kokoon. Pahimmat koot on mulle se että sormet menee, mutta kämmen ei ja toinen koko jossa ei olla ihan nyrkkihalkeamassa (vaakanyrkki). Jalkojen jammaaminen ei ole teknisesti vaikeaa, mutta aika kivuliasta se yleensä on. Pitäis olla varmaan enemmän toppausta jalkineissa. Jatkokehityksenä on tarkoitus vielä vahvistaa rakennetta kulmaraudalla. Tuppaa tuommonen lankku taipumaan kummiskin hieman.

2 kommenttia:

  1. Onko sulla hiekkapaperia tossa halkeamas myös? Ja näköjää iha kahvaki seinällä.

    VastaaPoista
  2. Joo, on siellä vähän hiekkapaperia ihan nitojalla laitettu. Oli siinä vähä niinkun kanttireittejä varten. Lisäilin alkuun tuonne jaloille lisäkitkaa, mutta ei ne oikein pysy ja jalkatekniikkakin oli alkuun väärä. Kitkalla on aika iso merkitys tuossa halkeamassa.

    Pitäähän sitä kahvakin olla seinällä!

    VastaaPoista