lauantai 11. elokuuta 2012

Seiskan puolelle

Tommy Tabermann oli hieno mies, samoin Tommy Taberman 7a+ on hieno reitti. Paikkana oli siis Vuorivaara ja perjantai-ilta 10.8.2012. Sain kiivettyä ensimmäisen köysiseiskani. Tommyyn tutustuin viime kesänä, ja reitti tuntui silloin naurettavan tiukalta. Tänä kesänä kuitenkin turhauduin Prima vera de las Ficasin työstöön, joten siirryin kokeilemaan Tommya. Alkuun löytyikin beta suht nopeasti. Ja kiipeilyllistä voimaakin oli varmaan tullut, kun voimaosuus taipui suht helposti. Mutta puolivälissä toiseksi viimeisen pultin kohdalla sai hakea tekniikkaa useampaan kertaan. Eikä se beta ollut vieläkään ihan varmaa, mutta oikea se taisi olla.

Jatkojen vienti, joka oli samalla oikea yrkkä, päätyi epätoivoiseen riuhtaisuun viimeisellä vaikealla muuvilla. Kädet oli pumpissa ja epäilys että kestävyys riittäisi, kalvoi mieltä. No kunnon levot ja uusi yritys. Yritin olla niin rauhallinen kuin vain pystyi. Aika hyvällä tekniikalla pääsin sen viimeisen vaikean muuvin alle. Ei siinä ollut kauhean hyvä lepäillä, niinpä ylöspäin yrittämään ja sain käden sellaiseen puolijammaavaan otteeseen. Jes! Nyt ollaan voiton puolella. Viimeisen pultin klippaus on hyvältä otteelta, sellainen siderkahva. Mutta se oli täysin märkä. No siitä pidin tiukasti, ja ajattelin että sitten tiputaan, mutta jatkohan siihen oli vielä laitettava. Klippaus onnistui. Edessä oli vielä nelosen kiipeilyä pari metriä. Ei pitäisi olla vaikeaa, mutta onnistuuhan se tippuminen siitäkin. Ansa oli varmistelemassa ja huuteli että nyt rauhoita. Olihan siinä jo focus vähän karkuteilla, mutta sain rauhoitettua mielen ja kiipeilin rauhallisesti toppiin. Klippaaminen ankkuriin oli tietysti hienoa. Varsinkin kun reitin projektointi oli lähestulkoon oman betan varassa, ja vaati sen 4-5 sessiota.


Ja se kadonnut kiipeilykunto, se löytyi sisältä. Tuli käytyä pari kertaa sisäseinällä, vaikkei se oikein meikäläisen mieleen näin kesällä ole. Ne harvat kerrat kun kiipeämään pääsee, se tulee tehdä ulkona. Mutta sateiden ja ajankäytön takia pari sessiota Areenalle voi olla hyvästä. No ei se kunto kyllä vielä mikään hyvä ole, mutta riittävä näille meidän lyhyille reiteille.

2 kommenttia:

  1. Noni hienoa! Onnittelut seiskan puolelle siirtymisestä myös köysittelyssä :)

    - Sami

    VastaaPoista