keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Sawon mualla

Oli jo pidempiaikainen suunnitelma lähteä Hurissaloon viikonlopuksi boulderoimaan. Sääennusteessa oli luvattu lauantaille useampikin pisara ja pieni flunssanjämäkin vaivasi. Ajatus sairaana vesisateessa telttamajoituksessa ei oikein kuulostanut kivalta. Joten jouduin perumaan reissun. No korvikkeeksi sille päätettiin lähteä katsomaan Kuopion kiviä sunnuntaille. Suunnaksi otettiin Viitaniemi ja matkalta otettiin lokaali Ville mukaan. Näinpä meitä olikin viisi iloista heppua syksyisen aurinkoisessa säässä, kiipeilyä harrastamassa. Kävimme kolmella varsin mukavalla kivellä. Pari ensimmäistä olikin todella mahtavan kokoisia lohkareita. Tuli vedettyä paljon vitosen ja kutosen reittejä. Hienoin reitti, jonka kiipesin oli ehdottomasti Terminaattori. Hieman hänkki highball halkeama hyvillä otteilla ja huippukitkalla. Vaikka reitti menikin halkeamaa pitkin, ei reitillä tarvinnut juurikaan jammata. Flashina ylös = hieno fiilis. Kokeilin kyllä muutamia 7A-reitettejäkin, muttei vielä ollut lähdöllään. Paitsi olihan joku greidannut Back to pussyness päällekönyämisen 7A:ksi, vaikkei se sitä mielestäni ollut. Siis ihan mukavat pari muuvia kiven päälle, mutta ei seiskaa.

Samin kiipeilystäkin on pakko mainita muuta sana. Erittäin hienon näköinen Savon Partage ei ihan mennyt. Mutta sen sijaan nuori sankari kiipesi todella herkän ja kuumottavan 7A(??)-släbin: Vuoden släbi "two pitches". Reitti oli korkea ja tippumisia nähtiin useita, mutta sitkeä yrkkääminen toi reitille käsittääkseni toisen toiston eli suomeksi kolmannen nousun. Lisäksi Sami vetäisi kuumasta ilmasta huolimatta rantakiveltä timakan traversen: Karate 7C:n.



Eli mukava reissu kaikinpuolin. Sormenpäät on hellänä, mutta nahat kesti todella hyvin. Onneksi on vielä syksyä jäljellä. Kun vain pysyisi ilmat kuivina ja mies terveenä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti