keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Muistijäljet

En ollut lähellekään palautunut juhannusreissusta, mutta sen verran kuitenkin, että aikaa ja energiaa olisi käydä testaamassa ensinousua uuteen sporttireittiin Notkossa. Kuten arvata saattaa, sain reitin kiivettyä. Mutta palataanpa ajassa takaisinpäin muutama viikko. Ajatuksissa oli katsastaa kallio ja etsiä mahdollisesti trädilinja. Eipä löytynyt luonnollisille varmistuksille juurikaan paikkoja kallion yläosasta. Aika otteetomaltakin kallio vaikutti. Putsailin, hahmottelin reittiä ja muuveja. Linja vaikutti mielenkiintoiselta. Se kalliokerta menikin putsaillessa linjaa. Eräs maanantai otin pulttauskamat mukaan töihin ja lähdin töiden jälkeen pulttaamaan linjaa. Puolivälissä matkalle kalliota muistin, että pulttisäkki jossa oli myös liima, jäi kotiin. Pysähdyin tien viereen ja kaivelin pulttausrepun pohjan, pultteja on riittävästi sekä liimatuubin puolikas, mutta ankkuri puuttuu. No urakoin kalliolla yksin sen illan, putsailin, porasin ja liimasin osan pulteista. Pari päivää myöhemmin pistin ankkurin ja loput pultit. Samalla etsin oikeat betat grigrin kanssa.

Järeämpi funkness device.
Nyt sitten Jussin jälkeen lähdimme iltareissulle Notkoon. Laskeuduin reitin ja testailin pultit funkness device -tyyppisellä ratkaisulla. Ilta oli kuuma ja hikoilin jo pultteja testatessa aika mukavasti. No pultit pysyi kiinni, joten eikun yrittämään. Alku on semmoista 6a-tason kiipeilyä, jonka jälkeen suuri hylly. Hyllyltä lähteekin hieman vaativampi pätkä, jonka kruksi sitten nostaa greidiä hieman. Kruksissa tuntui sormet lipeävän hikoilun takia, mutta sain puristettua eteenpäin. Ja loppukin meni käsikirjoituksen mukaan.

Tästä se lähtee. © Mikko
Huukkia saa käyttää, muttei oo pakko. © Mikko
Buttmove. © Mikko
Lepo kruksin jälkeen. © Mikko
Kiivetty. © Mikko

Reitin nimeäminen on meikäläiselle aina hieman haastavaa. Pultatulle reitille haluaisi antaa hyvän nimen, koska sitä kiipeävät muutkin ja vaatii muutenkin reitintekijältä enemmän panostusta. Reitin nimiehdotuksia oli mm. Supermiesten reitti (poikani ehdotus) ja Tekotaiteellista paskaa. Säästetään nämä nimet vaikka jollekin boulderpätkälle. Reitti sai nimekseen muistijäljet ja vaikeutta 6c:n verran. Toki muutetaan greidiä toistonousujen kommenttien mukaan. Muistiteema tuli tuosta muistin pätkimisestä pulttausvaiheessa. Muistijälkihän liittyy pitkäkestoisempaan muistiin. Aivoihin jää muistijälkiä, joita pitkin voi palauttaa vanhoja asioita mieleen. Näin käyneekin monilla kiipeilyreiteillä, joissa joutuu miettimään muuveja reitillä ja joskus reittien ulkopuolellakin. Lisäksi nimi on kunnianosoitus Toni Wirtasen lyriikoihin ja musiikkiin, joita suuresti arvostan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti