sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Eggum


Sateisen lofoottireissun pelastajana toimiva Eggumin kaltsi oli aika mahtavan näköistä ja tuntuista settiä tällaiselle parin suomikallion nähneelle. Joillain reiteillä on otteita enemmän kuin tarvii, eli varsin kivaa on-sightata. Toisaalta muuvit tekee sen jutun, ei otteiden äärimmäinen pienuus, mikä nostaa monesti kotona noita greidejä. Ja hänkkiys on mukavaa, parhaillaan jotain 40 astetta. Lisäksi suht helppoja mutta raskaita kattojen ylityksiä.

Reikäjuustoa!
Paikkahan toimii lampaiden laitumena, eli shaibaa joka puolella. © Eero
Ekana päivänä, pienen ihmettelyn jälkeen, kiivettiin Eggulf 5+ reittiä. Kallioon oli pultattu uusia reittejä tästä oikealle, mitä ei Lofoten Rock topossa ollut. Vaikeutta ja nimiä en tiedä. Pian 5+:n jälkeen halusin testata Gullfaks reittiä (ku se oli top 50 reitti topossa), mutta topotulkinnassa oli hieman virhettä ja kiipesinkin Alkotest 7a:n on-sightina. Mikä on kyllä hämärää! Joskus aloitellessani tätä kiipeilyhommaa luin kiipeilylehden artikkelia jossa kirjoitti herra reissutarinastaan jotenkin "ilahdutin itseäni 7a onsightilla", aattelin että miten pystyy! Ehkä se oli Perttu Ollila? No kai sitä pystyy, ku vaan sopiva reitti tulee eteen. Voinen nyt itsekin todeta: Ilahdutin itseäni 7a-onsightilla. Hahhahhaa! No Gullfaks löytyi ja pistin siihen yrkkää. Liian hapokasta. No seuraavana päivänä sain reitin pakettiin kun lepopaikat käytettiin hyvin hyödyksi. Vaikka sporttivideoiden katsominen on mielestäni tylsää (paitsi ehkä Ondran tai Sharman), tässä videotallennetta kyseistä pätkästä:


Gullfaks from Antti Turunen on Vimeo.

Harmittamaan jäi myös Commando 7b+ projektointi. Alkoi olla se lähetysvuoro. Muuvit oli selvillä ja energiageeliä nautittu. Sit ekan pultin jälkeen rupesi kramppaamaan molemmat kädet. Sormet jumitteli ja sai ravistella ihan kunnolla. Sain itteni kuitenkin viimeiselle jatkolle klipattua mut ei pystyny loppuun. Lopussa ihmettelin myös kuinka se kiivetään. Mankkajälket johti ankkurin vasemmalle puolen, josta hirvellä kurotuksella sais klipattua toisen ankkuripultin. Ei ehkä se mikä reitin pulttaajalla on ollu mielessä. Suora versio pultille taas oli vahän vaikeampi, jossa klippaus pikku siderkrimppisysteemistä. Pitää varmaan ruvata nauttimaan magnesiumia myös sisäiseti, pidempien kiipeilysessarien aikana. Kramppaukset ei oo kivoja. Mutta muuten oli hauskaa ja hienoja reittejä kaikki mitä kiipesin.

Commando

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti