torstai 1. elokuuta 2013

Haukkavuori revisited

Pitkästä aikaa pääsin päiväreissulle. Lopulta liikkeelle pääsi vain Sami ja minä. Paikaksi Simpeleen Haukkavuori. Reissu oli aikalailla toisto viimekesäiselle reissulle. Ensin köyttä ja sitten boulderia. Sillä erotuksella tosin, että nyt kiipesin reitit mitkä viime vuonna jäi yrityksiksi.

Lämmöiksi päätin laittaa yrkän Belladonnalle. Greidiä reitille on annettu 6b. Mutta puheet siitä että yksi kaveri otti pakit reitiltä ja kovatkin kiipeilujät on työstänyt sitä, antoivat ennakko-odotuksia että reitti voi olla haastava. Mutta ankkureille selvittiin ihan saittina. Reitti oli kyllä ilmava ja mataliin kallioihin tottuneena myönnän että jännitti. Yhden pultin klippasin jostain polven korkeudelta. En tiedä miksi se pultti oli niin laitettu. Mutta kokonaisuudessaan reitti oli kyllä hyvin pultattu, ei siinä mitään. Suosittelen on-sightaamaan jos 6b ei ole ihan maksimitasoa.

Lisäksi sain pakettiin Flashback 7a:n. Reitti näyttää aika släbiltä alhaalta katsottuna, ja kai se sitä onkin. Alussa pieni 6B+/6C boulderprobleema ja loppu 6b/c köysikiipeilyä. Hieno reitti kyllä tämäkin. Varsinkin meikäläiselle oli hyvä kiivetä vähän teknisempää ja pidempää. Loppuun tsekkailin Peruslageria yläköydessä kruksin ohi ja liidasin lopun. Kruksia en ruvennut aukaisemaan, sen verran herkillä alkoi olla jo nahat. Tätä on projektoitava seuraavaksi.

Haukkavuoressa olisi kyllä paljon potentiaalia. Valitettavasti topoa ei ole olemassa. Näyttäis olevan hyviä trädilinjojakin, varmaan moni kiivettykin. Ehkä seikkailukiipeilyä joskus. Mutta jos siis vierailette täällä, autot leirintäpaikan parkkiin, ja ollaan sit nätisti siellä kaltsilla!

Sami ja Pacman
Bouldereiksi valikoitiin Rakovuoren Pacman ja Vuoriniemi. Pacman 6C:llä herkuttelin kiipeämällä sen kaksi kertaa. Kokeilin myös Gluteus Maximus 8A:ta. No jos greidi on 8A ja muuveja on kolme, niin voin sanoa että tiukkoja muuveja on. Ei oo vielä menossa. Sami kyllä kiipeä tän kuhan tulee tuoreemmilla voimilla paikan päälle. Sen sijaan Tall Dark Stanger oli herkkureitti. Alku tuntui taas vaikealta, mutta jalkojen löydettyä paikat, oli homma hanskattu. Jouti jo kotia.

Tall Dark Stranger

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti