torstai 21. kesäkuuta 2012

Found a stone

Piti käydä vähän etsiskelemässä kiviä, jos löytyisi jotain boulderia lähempänä Joensuuta. Siis onhan mulla "paikallisista" bouldereista suurin osa vielä käymättä, mutta kun kaikki tahtoo olla vähintään 50 km päässä, niin pitäsi melkein koko päivä varata kivenhalaukselle. Olenkin jo pari viikkoa sitten tulostellut karttoja mahdollisille lohkarelöydöille. Kivien ja kallioitten etsiminen on kyl ihan mukavaa puuhaa, semmosta suunnistamista ja etsimistä. Ymmärrän kyllä noita geokätköilijöitä. Löytämisen ilo ja erikoiset paikat. Itse kyllä suunnistan ihan kartan avulla, ilman mitään gepsejä. Pysyy paremmin kartalla.

Mutta kuten yleensä, noin yksi kahdestakymmenestä on sellainen kivi, mikä jotenkin sopisi kiipeilykäyttöön. Hommahan alkoi varsin reippaasti, heti huomasin hakkuuaukealla hyvän näköisen lohkareen. Ajattelin että nythän näitä voisi löytyä, mutta loppureissulla ei kyl yhtään järkevää murikkaa löytynytkään. Tulipahan ulkoiltua ja joku päivä voi käydä vetäisemässä pari uutta linjaa.

Tuohon koivujen oikealle puolen ajattelin yhden probleemin.

Tässä on aika sileä seinä, saa nähä löytyykö otteita.

Tämä puoli on aika släbiä, mutta alareunaan saa ihan herkullisen traversen.2 kommenttia:

  1. Komia on lohkare.

    Me ollaan menty sekä perinteisen kartan että vempainten kanssa. Samsungin minitabletissa (kännykän ja tabletin väliltä) on Karttaselain-app, toimii hyvin, gepsi on ollut tarkka ja saa "nauhoituksen" reitistä. Minitabletti kulkee jatkossa kyllä mukana juurikin ton appin vuoksi. Karttaa on myös helppo selailla, kun etsii paikkoja, joita tulevaisuudessa käy sitten haravoimassa. Vaiks onhan tossa suunnistamisessa ihan oma juttunsa :)

    Kivien kartoittaminen on ihan hauskaa puuhaa varsinkin sillon, kun on pakko pitää kiipeilystä lepoa, ettei kroppa hajoa, mut haluaa vähän mukavaa puuhastelua.

    VastaaPoista
  2. Joo, tulikin pari päivää sitten kokeiltua kivien katsomista nokialaisella ja karttaselain ohjelmalla. Olihan se ihan eri homma, varsinkin jos metsä on epämääräistä ryteikköä. Löytyy myös se lohkare.

    VastaaPoista